Fondlistan
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Här hittar du faktablad och informationsbroschyrer.

Storebrand Kortränta

Kurs 1 d 1 v 1 mån 3 mån i år 1 år 3 år 5 år Datum
124,76 SEK 0,03% 0,10% 0,40% 1,12% 1,11% 4,37% 5,42% 5,87% 27 mar
Kurs 124,76 SEK
1 d 0,03%
1 v 0,10%
1 mån 0,40%
3 mån 1,12%
i år 1,11%
1 år 4,37%
3 år 5,42%
5 år 5,87%
Datum 27 mar

Målsättning och placeringsinriktning

Storebrand Kortränta är en hållbar, aktivt förvaltad räntefond som investerar i räntebärande värdepapper och penningmarknadsinstrument utfärdade i svenska kronor, huvudsakligen utgivna av nordiska emittenter. Den genomsnittliga durationen är på högst ett år och fonden investerar endast i värdepapper utgivna av emittenter som har hög kreditvärdighet, Investment Grade, och som uppvisar rating BBB- eller högre. Fonden följer vår standard för hållbara investeringar som bland annat innebär att vi avstår från att investera i bolag som bryter mot internationella normer och konventioner. Det omfattar mänskliga rättigheter, arbetsrätt och folkrätt, korruption och ekonomisk brottslighet, allvarlig klimat– och miljöskada och kontroversiella vapen (landminor, kluster- och kärnvapen). Vi exkluderar även bolag vars omsättning till mer än 5 procent kommer från produktion och/eller distribution av tobak, vapen, alkohol, spel, pornografi, cannabis, fossila bränslen samt bolag med stora fossilreserver.

Fakta om fonden

Avgifter

Riskmått/Nyckeltal

Risk 1/7

Risk

Alla fonder är graderade i sju riskklasser, 1 för lägst och 7 för högst. Den aktuella riskklassen är 1.

2024-02-29

Tillgångsfördelning [?]

Lång ränta
96,5%
Kort ränta
3,5%

Hållbarhetsnivån är till för dig som kund för att visa vår bedömning av hur framtidsinriktade bolagen i fonden är. Vi tittar på bolagens hållbarhetsrisker, om deras produkter och tjänster bidrar till FNs hållbarhetsmål och hur jämställda bolagen är.

Bedömningen går från 1 till 10, där 10 är fonder med lägst hållbarhetsrisk och med hög andel bolag som bidrar till FNs globala hållbarhetsmål. Bolag som finns i utvecklade marknader som till exempel Europa och USA har ofta högre hållbarhetsnivå än tillväxtmarknader.

Fonder vi inte kunnat bedöma markeras med N/A.

Läs mer om hållbart sparande och här en översiktsbild om hållbarhet per fond.

Hållbarhetsnivå är information om Storebrands bedömning och är inte rekommendationer att köpa, inneha eller sälja fondandelar eller att fatta investeringsbeslut. Storebrand Fonder reserverar sig för eventuella fel i informationen.

Morningstar Rating™

Per 2024-02-29.

Morningstar Rating är ett fondbetyg från det oberoende fondinformationsbolaget Morningstar, där fondens historiska resultat jämförs med andra liknanden fonder i hela Europa. Avkastningen justeras för risk och avgifter, samt jämförs inom över 180 olika kategorier. Placeringen inom kategorien avgör vilken Rating som fonden erhåller. 10% av fonderna får högsta betyget 5 stjärnor. Mer om hur Ratingen av fonderna görs finns på www.morningstar.se.

Informationen baseras på uppgifter från Morningstar, se www.morningstar.se.

Hållbarhetsnivå är information om Storebrands bedömning och är inte rekommendationer att köpa, inneha eller sälja fondandelar eller att fatta investeringsbeslut. Storebrand Fonder reserverar sig för eventuella fel i informationen.

Varken Morningstar eller Storebrand Fonder ansvarar för skada, varken direkt eller indirekt på grund av eventuella brister eller fel i informationen. Användare får inte förlita sig på informationen utan att ha gjort vederbörliga kontroller.

* Om en fond saknar rating beror det oftast på att historiken är för kort eller att fonden ligger i en kategori som Morningstar inte betygsätter. Morningstar betygsätter inte kategorier där fonderna som ingår kan ha en placeringsinriktning som väsentligt skiljer sig från varandra, till exempel generationsfonder och hedgefonder.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida utveckling. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Fonder med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och fondbolagets förvaltnings-metoder minska och öka kraftigt i värde. Fonden har tillstånd att placera över 35 procent av fondförmögenheten i skuldförbindelser utgivna av den svenska staten. På storebrandfonder.se hittar du faktablad och informationsbroschyrer. Alla våra fonder förvaltas enligt en hållbarhets-strategi som bygger på metoderna Välja in, Välja bort och Påverka, för mer information se storebrandfonder.se/hallbarhet.